top of page
Zoeken

Keuzes keuzes, en dat met een trap

‘De trap’, hoor ik je denken, ‘wat kan je hier over vertellen?’ Nou, heel veel! Wij hebben namelijk een muur verplaatst, waardoor de trap bij ons in de woonkamer komt te staan. Deze keuze hebben wij gemaakt om meer ruimte te creëren in de woonkamer en ik vind het heel leuk om een trap als onderdeel van je inrichting te hebben. Omdat onze trap in de woonkamer is, willen wij niet een geverfde trap hebben. Liever wilden wij een trap van hout. Zo biedt Elements de mogelijkheid om bijvoorbeeld een eiken, grenen of mahonie trap te nemen.

Wij hebben gekozen voor een grenen trap, maar dan komt nog de vraag; met welke afwerking? De trap wordt behandeld met Rubio Monocoat. Als je dacht dat je keuze bij het type hout ophoudt, dan komt er nog de keuze voor een kleur van de Monocoat bij. Rubio Monocoat heeft meer dan 40 kleuren waar je uit kan kiezen, maar dit pakt wel anders uit op ieder type hout. Op de website van Rubio kun je alle kleuren vinden, maar op je beeldscherm is het toch anders dan in het echt. Op de website kun je de retailers vinden, dus om dit in het echt te ervaren zijn wij op pad gegaan. In de winkel zijn wij goed geholpen. Hier kregen wij een folder waarin de kleuren op eiken en grenen te zien waren. Dit maakte de keuze nog niet makkelijker, want het zijn natuurlijk foto’s dus je weet nog steeds niet hoe het er in het echt uitziet.

Nadat wij in de winkel uitgebreid gesproken hebben over de kleuren en onze wensen, werd ons geadviseerd om met een plank terug te komen om te testen. Dus hop, naar de bouwmarkt en een grenen plank kopen. Twee weken later weer terug naar de retailer en testen maar! Zo hebben wij vijf kleuren getest, en blij toe! Kleuren waarvan wij dachten ‘dit is mooi’ pakten niet uit zoals gedacht. Dit komt door het type hout en hoe de olie daarop reageert. Zo komen de gele en groene tinten uit een kleur meer naar voren door het grenen.

Wil je op de hoogte blijven van onze Elements reis, volg dan onze Instagram pagina @our4elementshome!

10 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nobelhorst - het dorp van Almere

Nobelhorst, het dorp van Almere. Toen ik vanuit Rotterdam naar Almere verhuisde was het erg wennen. Vanuit een stad met een gigantische historie en mooi oude gebouwen naar een stad waar in 1976 de eer

留言


bottom of page