top of page
Zoeken

Onze zoektocht naar een nieuw thuis in De vier Elementen


Wat leuk dat je dit leest! Hierbij een korte introductie – ik ben Charlotte en samen met mijn vriend Raynaldo zijn wij de trotse (toekomstige) eigenaars van een van De vier Elementen. Na het ondertekenen van het koopcontract hebben wij een Instagram pagina (@our4elementshome) aangemaakt om al onze vrienden en familie op de hoogte te houden van de voortgang. In deze blog ga ik wat dieper in op onze Elements reis, ga jij mee?

Onze reis begon toen ik bij mijn vriend ben ingetrokken. We zijn toen samen rond gaan kijken online naar huizen. Dit begon als een geintje en vanuit interesse, maar het werd al snel serieuzer met oog op de toekomst. Raynaldo gooide toen ook een balletje op om zelf te gaan bouwen. Hierop zei ik gelijk “Ja! Maar dan wil ik wel een energie neutraal huis!”

Wij zijn bestaande woningen gaan bezichtigen, hierbij kwamen we een aantal woningen tegen waar wij ook een bod op hebben gedaan wat telkens niet werd geaccepteerd. Het idee van zelf bouwen werd hierdoor serieuzer. Hierbij zijn we ook gaan kijken naar een ander nieuwbouwproject in Almere, maar daar liepen de kosten enorm op om de woning te realiseren zoals wij die wouden. Toen kwamen wij op Funda.nl het project De vier Elementen tegen; vrijwel energie neutraal, genoeg kamers én een tuin! Maandag hebben wij direct gebeld met de makelaar en informatie toegestuurd gekregen. Zodra de informatie binnenkwam wisten wij het – dit gaat ons huis worden! Wij hebben ons gelijk aangemeld voor de loting, want uiteraard waren wij niet de enige die deel uit wilden maken van dit fantastische project. En op 27 januari was het eindelijk zo ver, wij kregen te horen dat wij waren ingeloot voor onze eerste keus!

Wij waren echt ontzettend blij en hebben er gelijk op geproost! Wij wisten namelijk dat het niet makkelijk om een woning te kopen op dit moment, je moet echt geluk hebben. Al snel volgde het eerste gesprek. We kregen gelijk enorm veel uitleg over de woning, het systeem en kregen wij ook de tekeningen en plattegronden. Op 14 februari, tekenden wij de voorlopige koopovereenkomst, De vier Elementen werd voor ons een feit! Wil je onze reis verder volgen, volg dan onze Instagram pagina @our4elementshome!


45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nobelhorst - het dorp van Almere

Nobelhorst, het dorp van Almere. Toen ik vanuit Rotterdam naar Almere verhuisde was het erg wennen. Vanuit een stad met een gigantische historie en mooi oude gebouwen naar een stad waar in 1976 de eer

Keuzes keuzes, en dat met een trap

‘De trap’, hoor ik je denken, ‘wat kan je hier over vertellen?’ Nou, heel veel! Wij hebben namelijk een muur verplaatst, waardoor de trap bij ons in de woonkamer komt te staan. Deze keuze hebben wij g

Comments


bottom of page