top of page
Zoeken

Save water, shower together... Or get an XenZ shower.

Lekker lang douchen terwijl je tot 80% minder water verbruikt? Ja, dat kan! Bij een Elements woning krijg je namelijk een XenZ Upfall regendouche! In blog vier heb ik al het een en ander verteld over de badkamer, deze stel je samen met behulp van Ron bij de Baderie Woerden. Er is één ding dat Ron niet levert, omdat Elements dit zelf aanbiedt en dat is de XenZ Upfall douche. Uiteraard houdt hij wel rekening met hoe de douche geplaatst moet worden en de benodigde ruimte hiervoor.

Maar wat ís nou eigenlijk een waterbesparende douche? Hier hadden wij zelf ook wel vraagtekens bij, want het water wordt gefilterd en weer gebruikt. ‘Is dit wel hygiënisch?’ was onze eerste vraag. Nou dat is het zeker! Het water wordt opgevangen in een reservoir, zodra deze gevuld is wordt het opgezogen en gaat het eerst door een filter, waardoor het “grove vuil” eruit gehaald wordt. Denk hierbij aan haren bijvoorbeeld. Onderweg komt het water ook langs een UV-lamp die het water desinfecteert. Het water wordt op temperatuur gehouden doordat er steeds weer vers water ook bij komt, al het overtollige water wordt simpelweg afgevoerd.

Dat klinkt allemaal best leuk toch? Maar ook wel ingewikkeld, want hoe zit het dan qua onderhoud en schoonmaken? De Upfall douche reinigt zichzelf! Je hoeft alleen de filter af en toe af te spoelen en één keer in de maand een reinigingsprogramma te laten draaien. Zo simpel is het! En mocht je trouwens niet gebruik willen maken van de Upfall, dan kan je gewoon met “vers” water douchen door de handdouche te gebruiken, al bespaar je dan natuurlijk geen water.

Ik ben heel benieuwd naar het gebruik van de douche, en zal hier zodra wij deze even goed hebben kunnen testen zal ik mijn ervaringen delen! Ik zie er naar uit!

Wil je op de hoogte blijven van onze Elements reis, volg dan onze Instagram pagina @our4elementshome!


14 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nobelhorst - het dorp van Almere

Nobelhorst, het dorp van Almere. Toen ik vanuit Rotterdam naar Almere verhuisde was het erg wennen. Vanuit een stad met een gigantische historie en mooi oude gebouwen naar een stad waar in 1976 de eer

Keuzes keuzes, en dat met een trap

‘De trap’, hoor ik je denken, ‘wat kan je hier over vertellen?’ Nou, heel veel! Wij hebben namelijk een muur verplaatst, waardoor de trap bij ons in de woonkamer komt te staan. Deze keuze hebben wij g

Comments


bottom of page