top of page
Zoeken

Optie gesprek

Eindelijk was het zover, wij mochten langskomen in de hal voor onze optie gesprek. Corona had Nederland toen al bereikt maar per ongeluk werden er nog handjes gegeven. Wij waren als eerste op gesprek, dit was voor ons natuurlijk super spannend! Bij aankomst in de hal werden wij ontvangen door Marsja en Rachel; Marsja hadden wij al ontmoet bij het eerste gesprek en bij het ondertekenen van de voorlopige koopovereenkomst. Rachel hadden wij nog niet ontmoet, maar wij hadden bij Bruynzeel en Baderie al vel over haar gehoord.

Bij het optie gesprek worden de mogelijkheden en materialen besproken. Denk hierbij aan muren (ver)plaatsen, kleur van de deuren, wel of geen taatsdeur, deurbeslag, trappen en loze leidingen.

Vooraf hebben wij het een en ander al bedacht, maar elke aanpassing heeft ook weer gevolgen. Wij hebben bijvoorbeeld een open trap in de woonkamer, dit heeft als gevolg dat de deuren op de slaapverdieping een upgrade moesten krijgen om te kunnen voldoen aan het bouwbesluit. Wij wilden bijvoorbeeld ook graag een 2e badkamer op de bovenste verdieping, helaas kon dit niet met de systemen dus hebben wij in het washok alleen een extra aansluiting voor een wasbak.

Als je ervoor kiest een Elements woning te laten bouwen dan heb je natuurlijk meer mogelijkheden omdat het dan ook jouw ontwerp wordt. Het hebben van keuzes is fijn maar te veel keuzes maakt het misschien ook moeilijker voor je! Ik ben daar wel blij mee dat er toch restricties zitten aan wat wel of niet kan. Zo kijk je anders tegen dingen aan en ga je creatief denken, ook merk je dat het budget het vooral fijn vindt om restricties te hebben, zo kan je de kosten toch nog een beetje binnen de perken houden, want geloof mij het kan snel oplopen!

Wil je ook het eindresultaat zien? Volg ons dan op @our4elementshome en ben als eerste op de hoogte van alle ontwikkelingen!

18 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Nobelhorst - het dorp van Almere

Nobelhorst, het dorp van Almere. Toen ik vanuit Rotterdam naar Almere verhuisde was het erg wennen. Vanuit een stad met een gigantische historie en mooi oude gebouwen naar een stad waar in 1976 de eer

Keuzes keuzes, en dat met een trap

‘De trap’, hoor ik je denken, ‘wat kan je hier over vertellen?’ Nou, heel veel! Wij hebben namelijk een muur verplaatst, waardoor de trap bij ons in de woonkamer komt te staan. Deze keuze hebben wij g

Comments


bottom of page